Kroon porselein metaal :
220€ (Hongarije),
340€ (Nederland)

Kroon porselein zirkonium :
320€ (Hongarije),
420€ (Nederland)

Tand kliniek nederland
 

Ons doel is om u op een ontspannen en zo prettig mogelijke manier aan een mooi en gezond gebit te helpen

Kliniek
De modern uitgeruste tandartspraktijk in Hongarije is gevestigd in Tiszafüred/130km. van Budapest. U wordt daar behandeld door een van onze gediplomeerde en ervaren tandartsen en kaakchirurg. In Nederland is de  nieuwe praktijk gelegen in Zuid Limburg, vlakbij Valkenburg a/d Geul.
 
Er is ons alles aan gelegen om u van uw klachten af te helpen en weer een volwaardig gebit te bezorgen.

Bij het eerste bezoek aan de tandarts  zullen wij de huidige staat van uw gebit onderzoeken en samen met u een behandelplan opstellen. U wordt geïnformeerd over de mogelijke oplossingen voor uw gebitsverbetering. Vervolgens krijgt u een offerte. Na overeenstemming over het behandelplan kan de behandeling beginnen.

Kroon- en kronenbrug

- U wordt uiteraard met steriele naalden plaatselijk verdoofd.
- De te vervangen tand/kies wordt afgeslepen zodat er een kroon of brug op geplaatst kan worden.
- U krijgt een kunststof noodkroon voor de periode waarin de definitieve kroon/brug wordt gemaakt.
- In nauw overleg met u wordt de kleur gekozen. De tandarts adviseert u met zijn zeer professionele blik over de kleur van de kroon/brug.
- De kroon/brug wordt, na enkele dagen, gepast en pas na uw goedkeuring definitief vastgezet.
- Tenslotte krijgt u informatie over het onderhoud van uw gebit.


Tandtechniek

Zoals eerder gezegd stelt de tandarts eerst een diagnose waarbij hij de ideale situatie voor uw gebitsverbetering uitzoekt. Meestal zal het gaan om één of een combinatie van de volgende technieken.

Kroon
Een kroon is een kapje in de vorm van een tand of kies dat over een afgeslepen tand/kies (pijler) wordt vastgezet.


Brug
Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die als bevestigingspunt dienen, en een tussenstuk van één of meer kunsttanden/-kiezen die op de plaats komen van ontbrekende tanden/kiezen.

Er bestaan verschillende soorten bruggen.

Gewone brug
Als de pijlers aan beide kanten van de open ruimte staan.

Vrij-eindigende brug
Als de pijlers aan één zijde van de ontbrekende tand/kies staan, bijvoorbeeld als een achterste kies ontbreekt.

 
Alle tandprothesen worden gemaakt in een ISO-gecertificeerd tandtechnisch laboratorium in Hongarije. Zowel bij de tandarts, kaakchirurg en tandtechnicus wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Europese materialen met een Ce-merk.

Noodkronen
In de periode dat de tandprothesen gemaakt worden krijgt u noodkronen. Ook deze worden met veel aandacht gemaakt.

Materiaal
Standaard kronen en bruggen bestaan uit een basis van metaal (chroom/kobalt) met een buiten laag van tandkleurig porselein (3 maal gebakken) en glazuur. Deze kronen gaan gemiddeld 20 jaar mee. Dit zijn ook in Nederland/België de meest gebruikte kronen. 100% Porseleinen kronen en inlays behoren ook tot de mogelijkheden. Zij geven het meest natuurlijke en mooiste resultaat, maar zijn minder sterk en duurzaam.

Kronen en bruggen geheel porselein-zirkonium  
Duurzaamheid:Bestand tegen buig- en bijtkrachten.
Esthetiek: De brug of kroon dient zoveel mogelijk op het natuurlijke tand te lijken zodat het niet zichtbaar is dat u een kunst- tand of kies in de mond heeft. De onder-structuur van Zirkonium heeft een parelwitte kleur, dus geen donkere randen bij het tandvlees.
Bio-compatibiliteit: Totaal ongevaarlijk voor uw lichaam. Veroorzaakt geen afstotingverschijnselen. De gefreesde kroon of brug uit Zirkonium is licht van gewicht en 100%  allergievrij.

Implantaten
Een implantaat is een kunstwortel van titanium of zirkonium die in het kaakbot wordt geplaatst. Als het implantaat na een tijd goed is vastgegroeid met het kaakbot, wordt er een opbouwdeel ingeschroefd. Het implantaat dient nu als pijler voor een kroon of brug. Nieuw zijn direct-implantaten, indien mogelijk kunt u in 10 dagen implantaten en kronen/prothese geplaatst hebben [afhankelijk van dikte, hoogte en de conditie van het kaakbot].


Implantaten maken het gebit en het kaakbot sterker en zijn voor het leven. Vaak kan daardoor een loszittende constructie, zoals een kunstgebit, worden vervangen of voorkomen.

Garantie
U heeft een 3-jarige garantie op kroon en kronenbrug en een 5 jarige garantie op implantaten bij verzorging en regelmatige controle van het gebit naar voorschrift.

Tand kliniek Hongarije

Tand kliniek nederland

Kroon hongarije

Brug hongarije

Brug hongarije

Materiaal kroon hongarije